Compromesos amb la salut

Suport en cures pal·liatives

Portem a terme col·laboracions amb entitats hospitalàries en el suport i l’esponsorització de projectes relacionats amb l’atenció no farmacològica en pacients ingressats a les unitats de cures pal·liatives. Actualment s’està col·laborant en els següents projectes:

  • Musicoteràpia amb els pacients amb càncer de la Unitat de Cures Pal·liatives del Parc Salut Mar de Barcelona des de l'any 2011. La musicoteràpia és un tractament complementari a la via farmacològica i ajuda a afrontar el patiment físic i psíquic de malalts amb càncer. S’utilitza amb èxit per reduir la percepció del nivell de dolor, l’ansietat i l’estrès.

Documental realitzat per HOW audiovisual & multimèdia, Institut Català de Musicoteràpia, el Parc de Salut Mar i la Universitat de Barcelona. 
  • Artteràpia a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Amb el suport d’un equip multidisciplinar, integrat per una artterapeuta, s’estimula la creativitat artística de pacients amb una malaltia de fase avançada i terminal ingressats a l’hospital. En alguns casos, també hi intervenen familiars de pacients.

    La finalitat del projecte, que va néixer l’octubre de 2012, és que els seus participants puguin expressar gràficament i simbòlicament les seves emocions i sentiments per afavorir, d’aquesta manera, la seva adaptació al procés de final de vida. Paral·lelament es porten a terme investigacions per demostrar els beneficis d’aquest mètode d’acompanyament i suport.

    Des de l'inici del projecte, més de 200 pacients i 165 famílies han participar en el programa d'artteràpia.