Compromesos amb la cultura

Lectures

Grup Mémora té el propòsit d'ajudar a entendre la mort i oferir suport després la pèrdua d'un ésser estimat, per aquest motiu, patrocina l'edició de llibres sobre la mort i el dol.

Aquests són alguns dels títols:

  • ‘Viatge a Tànatos’ de Jordi Domingo, facilita a totes aquelles persones que viuen amb dificultat l’experiència de la mort, les eines necessàries per superar de la millor manera possible el procés de dol. 
  • ‘El buen duelo’ de Anji Carmelo, ajuda a la persona en dol a reincorporar a la seva vida la memòria de la persona estimada i tot allò positiu que van compartir junts. 
  • ‘La seva olor’ de Concepció Larrull. Està dirigit a nens i nenes a partir de set anys, així com als adults del seu voltant. El llibre explica la vivència de tres germanes de tres, vuit i quinze anys, des de poc abans de la mort de la seva mare fins a dues setmanes després. La narradora del conte és la germana mitjana, que explica com viu ella aquesta situació, així com les reaccions de les seves germanes, del pare i de la resta de la família.
  • ‘Reflexions entorn de la mort'. Un recopilatori dels pensaments de personatges rellevants sobre el morir i la mort. Van participar noms com Eduard Punset, Antonio Gala, Moisés Broggi, i un llarg etcètera del món de la pintura, l’escriptura, la filosofia i la ciència, entre d'altres.